Tetőtépítek logo
Bejegyzés kiemelt képe

Hogyan juthatunk tetőfelújítás során a leghosszabb garanciához?

Amikor otthonunk fedelét újítjuk fel, nem csupán évekre tervezünk vele, hanem egy életre. Ezért is nagyon fontos, hogy megvizsgáljuk, hogy a választott tetőcserép gyártó milyen garanciát vállal termékeire.

Nézze meg, hogy miért ajánljuk beton tetőcserepeinket, melyekre 50 év írásos garanciát kínálunk.

Hasznos információk a videó anyagához

Miért fontos a garancia?

A jogszabályok a szerkezeti anyagokra vonatkozóan 10 éves, a nem szerkezeti építőanyagokra 5 éves szavatossági, illetve jótállási időszakot írnak elő. Ez sok esetben rövidebb idő, mint amennyi alatt a megvalósításhoz szükséges összeg megtérül. Éppen ezért jogos elvárás, hogy ennél jóval hosszabb időre biztosíthassuk tetőnk élettartamát. A tetőfedőanyag-gyártók a jogszabályban előírtnál hosszabb, 30, 33 vagy akár 50 év garanciát is adnak a tetőfedő anyagokra. További információ a garanciáról

Valóban kibír 50 évet a betoncserép?

Korábban a cserepeket kézzel készítették. Ennek ellenére akár még a múlt század húszas éveiben készült cserepek közül sok ma is a tetőn van és az alapvető funkcióját, a csapadékvédelmet mind a mai napig ellátja. A mai korszerű technológiával előállított cserepek a korábbinál sokkal tömörebbek, alacsony a vízfelvételük és ebből eredően még tovább fagyállóak.

Milyen többletgaranciát kaphatok?

Amennyiben rendszerben gondolkodik, hosszabb garanciaidőt is elérhet. Ilyen például az Életre Szóló Garancia, amelyről bővebben ezen az oldalon olvashat.

Mit kell tennem a garancia érvényesítéséhez?

A garancialevél igényléséhez a vásárlástól számított hat hónapon belül vissza kell küldeni a vásárlást igazoló számla másolatát a gyártó címére. A garanciális igény érvényesítéséhez meg kell őrizni a garancialevelet, a számlát és a szállítólevelet. További információt weboldalunkon talál.
dekorációs kép egy emberről dekorációs kép egy emberről
Érdeklődés