Tetőtépítek logo

Így készül a Generonnal kompatibilis tetőfedés

Bejegyzés kiemelt képe

Köszönjük a videót a SzakiEllenőr-csaladihazepites1 csatornának!

"Elkezdtünk cserepezni, a széleket rakjuk.
Tető(M)projekt hírek. Már látszik a napelemek helye!"

Többszáz elégedett vásárlónkhoz csatlakozott Rezsnyák Péter, kivitelező, építész, YouTuber is, mikor Generon napelemes tetőrendszert választott háztetője felújításához. Videójában bemutatja, hogyan is néz ki a termék közvetlenül a kiszállítást követően.

A videóban elhangzott állítások nem a Terrán álláspontját tükrözik, a tényközlés során szubjektív, hibás információk is elhangozhatnak. Az esetleges tévedésekért, a pontatlan tájékoztatásért nem vállaljuk a felelősséget!

Hasznos információk a videó anyagához

Hogyan kell kivitelezni a vápát?

Óva intünk minden laikust, hogy maga kísérletezzen a vápa kivitelezésével, hiszen a vápa az egyik legbonyolultabb részlet a tetőn, ezért csak néhány szempontot emelnénk ki:
  1. A vápalemezt teljes felületű aljzatra kell készíteni, ezt az aljzatot még a fóliaterítés előtt el kell készíteni, és az alátéthéjazat vonalvezetését is úgy kell megoldani, hogy a fólián esetenként megjelenő nedvesség akadálytalanul le tudjon jutni az ereszvonalig, ahol le tud cseppenni a szerkezet károsítása nélkül.
  2. A vápalemez hőmozgását biztosítani kell, ezért a rögzítését rögzítőfércekkel (az ún. „hafterekkel”) kell megoldani a vápalemez átlyukasztása nélkül.
  3. A hornyolt cserepekből készíthető egyrétegű fedés esetén az ún. aláfektetett vápát alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy egy fémlemezre fed rá mindkét oldalról érkező cserépfedés. A cserépfedések nem érhetnek le a vápa tengelyéig, hogy a levelek, egyéb szennyeződések el tudjanak távozni a tetőről. A cserép és a fémlemez közötti hézagot tömíteni szükséges (ún. vápatömítővel).

Hogyan kell viharbiztos tetőt kialakítani?

A hazai kivitelezési gyakorlatban szerencsére elterjedt, hogy a szegélycserepeket és a kúpcserepeket csavarozással kell rögzíteni. Ezen túlmenően rögzíteni kell egyebek között az eresz menti cserepeket és vágott cserepeket is. A csavarozás helyettesíthető vagy kombinálható viharkapcsokkal, illetve vágottcserép rögzítőkkel. A viharbiztonságra, pontosabban a viharos szél emelő hatása elleni védelemre kiterjed az ún. EUROCODE szabvány. A földrajzi elhelyezkedés, a tengerszint feletti magasság, az épület formája és magassága, továbbá más tényezők figyelembevételével meghatározható a szükséges védelmi szint. Az előírásokról a témában jártas szakemberek további információt adnak. Már néhány ezer forint ráfordítással, a megfelelő kiegészítő elemek beépítésével jelentősen növelhető egy tető viharállósága, ezeken a tételeken nem érdemes tehát spórolni. Kérje tetőrendszer-kiegészítő elemeket is tartalmazó díjmentes anyagszükséglet-számításunkat!

Miért érdemes teljes rendszerben gondolkodni a tető építésekor?

Ahelyett, hogy egyesével választjuk ki a tetőfedéshez szükséges termékeket, érdemes rendszermegoldásokat választani annak érdekében, hogy Ön az igényeinek legmegfelelőbb tetőfedés jöjjön létre, rendszerkompatibilis és hosszú élettartamú tetőelemeket használjon fel, esetenként azért is, hogy mindezzel plusz garanciát szerezzen. A tetőfedőanyag-gyártók a saját termékeikhez illeszkedő megoldást kínálnak, a kommersz fóliákkal ellentétben pluszgaranciákat is vállalnak. További információért keresse fel weboldalunkat!
dekorációs kép egy emberről dekorációs kép egy emberről
Érdeklődés