Tetőtépítek logo

Házhoz jött a Generon

Bejegyzés kiemelt képe

Köszönjük a videót a SzakiEllenőr-csaladihazepites1 csatornának!

"És megérkezett! Itt a napelem is
Tető(m)projekt friss hírek"

Többszáz elégedett vásárlónkhoz csatlakozott Rezsnyák Péter, kivitelező, építész, YouTuber is, mikor Generon napelemes tetőrendszert választott háztetője felújításához. Videójában bemutatja, hogyan is néz ki a termék közvetlenül a kiszállítást követően.

A videóban elhangzott állítások nem a Terrán álláspontját tükrözik, a tényközlés során szubjektív, hibás információk is elhangozhatnak. Az esetleges tévedésekért, a pontatlan tájékoztatásért nem vállaljuk a felelősséget!

Hasznos információk a videó anyagához

Miért érdemes szakértő tanácsát kérni a kúpalátét kiválasztásakor?

A tetőfedőanyag-gyártó szakértőinek megkérdezése a kivitelezés előtt díjmentes, és Önre nézve nem jár kötelezettséggel. A gyártó szakemberei meghatározzák, hogy az adott termékhez az adott tetőformára milyen megoldások jöhetnek szóba, és ezek közül melyik lehet az optimális az Ön számára. Ha el szeretné kerülni a kúpalátét nem megfelelő megválasztással járó anyagi veszteségeket és kellemetlenségeket, kérje ki szakértő tanácsát a témában!

Valóban díjmentes a gyártói anyagszükséglet-számítás?

Anyagszükséglet-számításunk valóban díjmentes, és Önre nézve nem jár semmilyen kötelezettséggel, nincs apró betűs rész. A gyártó a kapott rajzok alapján elkészíti az anyagszükséglet-számítást, amiben nem csak az alapcserepeket, hanem az összes szükséges rendszer-kiegészítőt is feltünteti. Amennyiben a kivitelezésben is segítségre van szüksége, keresse meg az Ön lakóhelyéhez legközelebbi tetőfedőt ÁcsKereső oldalunkon.

Hogyan kell kivitelezni a vápát?

Óva intünk minden laikust, hogy maga kísérletezzen a vápa kivitelezésével, hiszen a vápa az egyik legbonyolultabb részlet a tetőn, ezért csak néhány szempontot emelnénk ki:
  1. A vápalemezt teljes felületű aljzatra kell készíteni, ezt az aljzatot még a fóliaterítés előtt el kell készíteni, és az alátéthéjazat vonalvezetését is úgy kell megoldani, hogy a fólián esetenként megjelenő nedvesség akadálytalanul le tudjon jutni az ereszvonalig, ahol le tud cseppenni a szerkezet károsítása nélkül.
  2. A vápalemez hőmozgását biztosítani kell, ezért a rögzítését rögzítőfércekkel (az ún. „hafterekkel”) kell megoldani a vápalemez átlyukasztása nélkül.
  3. A hornyolt cserepekből készíthető egyrétegű fedés esetén az ún. aláfektetett vápát alkalmazzuk, ami azt jelenti, hogy egy fémlemezre fed rá mindkét oldalról érkező cserépfedés. A cserépfedések nem érhetnek le a vápa tengelyéig, hogy a levelek, egyéb szennyeződések el tudjanak távozni a tetőről. A cserép és a fémlemez közötti hézagot tömíteni szükséges (ún. vápatömítővel).
dekorációs kép egy emberről dekorációs kép egy emberről
Érdeklődés