Tetőtépítek logo

A napelemes cserepeimet vallatom, hogy érzik magukat a tetőn. Kánikulában termelés – az igazi kihívás.

Bejegyzés kiemelt képe

Köszönjük a videót a SzakiEllenőr-csaladihazepites1 csatornának!

Rezsnyák Péter, kivitelező, építész, YouTuber tetőjén eddig szépen termeltek a Generon cserepek, de vajon hogyan teljesítenek a júliusi kánikulában? A videóból az is kiderül, hogy milyen a hőmérséklet az átszellőztetett légrésben, illetve a tetőtérben.


A videóban elhangzottak nem a gyártó véleményét tükrözik, az esetleges tévedésekért a Terrán Kft. nem vállal felelősséget.

Hasznos információk a videó anyagához

Felrakható-e a Terrán Generon több, egymással összefüggő tetőszakaszra?

Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

Hogyan kaphatok árajánlatot a Generon napelemes rendszerre?

A terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva.

Mekkora teljesítményű a Terrán Generon?

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.

Mi történik egy Generon-elem meghibásodása esetén?

A Generonra nem jellemző a meghibásodás, de ha egy elemnél mégis eltérés érzékelhető, akkor az könnyen cserélhető. További pozitívum, hogy 1 elem meghibásodása nem okozza a teljes kör kiesését. Fontos tudni, hogy egy elem nem megfelelő működése 15 Wp teljesítménykiesést eredményez, ami elenyésző az összteljesítményhez képest, a fogyasztó számára így ez nem jár észlelhető változással.

Milyen garancia vonatkozik a Terrán Generonra?

A Terrán Generon modulok – a legtöbb nagypaneles rendszerrel ellentétben – itthon készülnek és kerülnek összeszerelésre. Ezért bármilyen kérdés, esetleges probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. 25 év garanciát vállalunk a Generon napelemes tetőcserepeink teljesítményére.

A csatlakozók száma nem jelent-e nagyobb meghibásodási kockázatot?

Az általunk használt ún. MC 4 csatlakozókat a szoláripar évtizedek óta gyártja és használja. Az elmúlt évtizedekben több tízmilliárd darab készült világszerte. Az általunk beépített csatlakozók megbízhatósága kiváló, így a meghibásodás kockázata alacsony.
dekorációs kép egy emberről dekorációs kép egy emberről
Érdeklődés